Rafaello bez pieczenia

Rafaello bez pieczenia
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Szybkie ciasto dla miłośników kokosów.

Składniki

  • Opakowanie herbatników ok 450 g
  • 3/4 szkl cukru
  • 3 szkl mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 200 g wiórek kokosowych
  • Kostka masła

Przygotowanie

  1. Połowę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier i 3/4 wiórek kokosowych. W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki i wlewamy do garnka energicznie mieszając, by powstał budyń. Odstawiamy do ostygnięcia.

  2. Budyń miksujemy z masłem (temp. pokojowa) na gładki krem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki i przekładamy masą. Wierzchnią warstwę smarujemy cieniutko. Rumienimy resztę wiórek na suchej patelni i posypujemy nasze ciasto. Chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 01 lutego
Anielskie ciasto :)
ElMar 03 lutego
Pyszności:)
Składniki
  • Opakowanie herbatników ok 450 g
  • 3/4 szkl cukru
  • 3 szkl mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 200 g wiórek kokosowych
  • Kostka masła
Składniki