Rafaello

Rafaello
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ewa1959a
..delikatne i mięciutkie jak puch....

Składniki

  • 1 l śmietany 30%,biała czekolada

Przygotowanie

  1. Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mąki w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l śmietany 30%2 białe czekolady,2 łyżki cukru pudru,2 śmietan fixy lub 2 Śnieżki,100 g wiórków kokosowych,opakowanie płatków migdałowych, 8 łyżek mleka. dodatkowo dżem brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta

  2. Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:Zimną śmietanę ubijamy dodajemy 2 łyżki cukru i dalej ubijamy,dodajemy śmietan fixy i wlewamy wcześniej rozpuszczoną w ciepłym mleku czekoladę wymieszaną z wiórkami i płatkami migdałowymi.Biszkopt przekrawamy na pół, smarujemy dżemem ,wykładamy część kremu,przykrywamy drugą częścią ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wiórkami i płatkami migdałowymi. Życzę smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 11 listopada 2012
pyszotka, uwielbiam bitą smietanę we wszystkich postaciach :))
mala_black 13 listopada 2012
To nie jest Raffaello ,inny przepis jest na to ciasto ,!
evanion 17 listopada 2012
Mała-black to podaj, wszyscy są ciekawi Twojej kulinarnej wiedzy! Co do przepisu: uwielbiam ciasta z kremami więc... Czytaj całość »
Mała-black to podaj, wszyscy są ciekawi Twojej kulinarnej wiedzy! Co do przepisu: uwielbiam ciasta z kremami więc na pewno się skuszę i zrobię:) Na zdjęciu wygląda pysznie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 l śmietany 30%,biała czekolada
Składniki