rafaello

rafaello
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kaska333
dla wielbicieli bardzo slodkich, kremowych ciast

Składniki

  • cistka kruche najlepiej kwadratowe, 4 paczki
  • mleko, 1 litr
  • budynie waniliowe lub smietankowe, 2
  • 3/4 szklanki cukru
  • masla lub margaryny, 250 g
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • zoltko, 1
  • ok 150 g wiorkow kokosowych +50 do dekoracji

Przygotowanie

  1. do kubka odlac troche mleka, reszte zagotowac z cukrem, do odlanego mleka wsypac budynie i make ziemniaczana, wylac na gotujace sie mleko zrobic budyn ostudzis, maslo lub margaryne utrzec z zoltkiem dodawac po lyzce budyniu, miksowac dodac wiorki kokosowe i wymieszac, na blaszcze33x23cm ukladac warstwami:krakersy-krem-krakersy-krem-krakersy-krem-posypka(zrumienic 50 g wiorek i poloczyc z pokruszonymi 3 krakersem) wstawic do lodowki na minimum 3 godziny, smacznego ja uzylam ciastek z posmakiem kokosu z supermarketu asda

Komentarze do przepisu (3)

klaudunia 24 listopada 2009
Ciasto jest przepyszne!!!!POLECAM!!!!
klaudunia 24 listopada 2009
Ciasto jest przepyszne!!!!!POLECAM!!!!!!!!
karolciaa 06 stycznia 2013
Witam :) Robię bardzo podobnie, ale zamiast kruchych ciasteczek używam zwykłe, słone krakersy. One przełamują... Czytaj całość »
Witam :) Robię bardzo podobnie, ale zamiast kruchych ciasteczek używam zwykłe, słone krakersy. One przełamują fajnie słodycz kremu. Polecam spróbować i pozdrawiam ciepło :)
Składniki
  • cistka kruche najlepiej kwadratowe, 4 paczki
  • mleko, 1 litr
  • budynie waniliowe lub smietankowe, 2
  • 3/4 szklanki cukru
  • masla lub margaryny, 250 g
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • zoltko, 1
  • ok 150 g wiorkow kokosowych +50 do dekoracji
Składniki