Rafaello

Rafaello
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: asia67
przypominam przepis na zapomniane już ale pyszne ciasto

Składniki

  • biszkopt jasny z 6 jajek
  • śmietana kremówka 1/2 l
  • czekolada biała 2 szt
  • wiórki kokosowe 10 dag
  • cukier 2 łyzki

Przygotowanie

  1. 1. czekolady roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić,
    2. śmietanę schłodzić, ubić na sztywno, na koniec ubijania dodawać powoli czekoladę,
    3. biszkopt przekroić na dwie części, na spód wyłożyć masę, pozostawić ok 3 łyżek do posmarowania wierzchu,
    4. na suchą patelnię wysypać wiórki kokosowe, podgrzewać, mieszając, do zrumienienia, na koniec dodać cukier, przestudzić,
    5. wierzch ciasta posmarować odłożonym kremem, posypać zimnymi, rumianymi wiórkami,



    smacznego

Składniki
  • biszkopt jasny z 6 jajek
  • śmietana kremówka 1/2 l
  • czekolada biała 2 szt
  • wiórki kokosowe 10 dag
  • cukier 2 łyzki
Składniki