Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki ze śmietaną"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1285
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 188
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1285
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 188
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Truskawki umyj, osusz, wytnij szypułki i zmiksuj. Kilka truskawek zostaw do dekoracji. Część owoców zmiksuj i połącz ze śmietaną. Dopraw cukrem. Pozostałe truskawki pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dosyp ją do mleka i jajek. Dokładnie połącz wszystkie .
Dodaj białka ubite na sztywno ze szczyptą soli oraz pokrojone truskawki. Całość delikatnie wymieszaj.
Usmaż racuszki z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło przekładane kawałkami truskawek oraz polane dowolną ilością pysznego sosu.Źródło: Kurier TV