Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z jabłkami i bitą śmietaną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Do wysokiego garnka wlewamy mleko, dodajemy żółtka, szczyptę soli, cukier i mąkę. Miksujemy na gładkie, gęste ciasto. Odstawiamy.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do ciasta. Mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy.
Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładamy łyżką porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru. Racuszki prószymy resztą cukru pudru, podajemy z bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia