Racuszki bananowo-jabłkowe

Racuszki bananowo-jabłkowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Izabela77
Szybkie racuszki na niedzielny podwieczorek i nie tylko.

Składniki

  • Banan 1 szt
  • Jabłko 1 szt
  • mąka pszenna Typ 500 2 szklanki
  • Mleko 1,5 szklanki
  • Cukier 3 łyżki
  • jajko 1 szt
  • olej
  • Cukier puder
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy tak żeby w cieście nie było grudek. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję i smażymy z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (2)

paw23 22 listopada 2015
Ile proszku?
Izabela77 30 listopada 2015
2 łyżeczki, nie zauważyłam braku;)
Składniki
  • Banan 1 szt
  • Jabłko 1 szt
  • mąka pszenna Typ 500 2 szklanki
  • Mleko 1,5 szklanki
  • Cukier 3 łyżki
  • jajko 1 szt
  • olej
  • Cukier puder
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Składniki