Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień to cudowny okres owoców i warzyw, korzystam z tego z wielką radością, dzisiaj na kolację szybkie racuchy ze śliwkami
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
1. do garnuszka wsypać 2 łyżki mąki, dodać cukier, drożdże oraz 1/2 szkl letniego mleka, dokładnie wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, dodać jajko, cukier waniliowy, wlać letnie mleko oraz wyrośnięty zaczyn, wymieszać dokładnie ( ciasto nie może być rzadkie), śliwki pokroić, dodać do ciasta, wymieszać, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia, 3. rozgrzać olej, kłaść łyżką małe placuszki, smażyć na małym ogniu na rumiano, przed podaniem posypać cukrem pudrem smacznego