Racuchy z truskawkami i rabarbarem .

Racuchy z truskawkami  i rabarbarem .
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Pyszotka
Bardzo smaczne i delikatne racuszki .) 0

Składniki

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy w rondelku mleko tak żeby było ciepłe.
    Przygotować wyższe naczynie do wyrośnięcie ciasta .

  2. Jajka mieszamy z cukrem ,wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże .

  3. Wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy mikserem.

  4. Przygotowane ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 1godz do wyrośnięcia .

  5. Rabarbar kroimy w drobną kosteczkę a truskawki w plasterki i posypujemy cukrami .Odstawiamy do czasu wyrośnięcia ciasta .

  6. Do wyrośniętego ciasta delikatnie wkładamy rabarbar i truskawki , bez soku .Owoce delikatnie łączymy z ciastem .Ciasto odkładamy na ok 15 min ,żeby trochę wyrosło .

  7. Na patelnię nalewamy olej i na średnio rozgrzanym tłuszczu smażymy małe racuszki.Smażymy z obu stron na złoty kolor. Racuszki posypujemy cukrem pudrem . Racuszki możemy zrobić bez dodatku owoców ,a wierzch placuszków smarujemy dżemem lub konfiturami .
    Smacznego :)

Składniki
Składniki