Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z polewą wiśniową"
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 123
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 55
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 723
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 630
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10124
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 123
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 55
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 723
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 630
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10124
Składniki
Sposób przygotowania
Serek wymieszaj z jajkiem, cukrem waniliowym, obiema mąkami i proszkiem. Na patelni rozgrzewaj po łyżeczce masła i kładź porcje ciasta. Formuj racuchy, smaż je na rumiano.
Wiśnie podlej odrobiną wody. Dodaj cukier i skórkę cytrynową. Gotuj przez 5–7 minut. Wyjmij kilka całych wiśni, a resztę zmiksuj i przetrzyj.
Racuchy podawaj polane przygotowanym sosem. Udekoruj odłożonymi wiśniami i ew. listkami melisy.Źródło: Tina