Racuchy z mleka zsiadłego z powidłami

Racuchy z mleka zsiadłego z powidłami
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Inny sposób na racuchy, które robi się błyskawicznie

Składniki

  • 2 szk. mleka zsiadłego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • Około 2 szk. maki pszennej
  • Powidła
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Do miski przekładamy mleko zsiadłe.

  2. 2. Wbijamy jajka.

  3. 3. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól.

  4. 4. Wsypujemy mąkę pszenną.

  5. 5. Wyrabiamy ciasto musi być gęste, jak jest rzadkie dodajemy mąki.

  6. 6. Z ciasta robimy kulkę, rozpłaszczamy ją.

  7. 7. Na środek nakładamy łyżeczkę powideł.

  8. 8. Zawijamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  9. 9. Racuchy gotowe.
    10. Smacznego.

Komentarze do przepisu (11)

Nevermore 24 stycznia 2019
Teraz po kolacji i z kawałkiem strucli serowej w ręce, taki przepis widzę ;)
Moje ulubione powidła w tak... Czytaj całość »
Teraz po kolacji i z kawałkiem strucli serowej w ręce, taki przepis widzę ;)
Moje ulubione powidła w tak pysznych pampuchach :) Super, biorę dwa - 6+ ;P
KulinarnaChwila 25 stycznia 2019
tylko?
Nevermore 25 stycznia 2019
To co, zwiększamy skalę ocen ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 szk. mleka zsiadłego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • Około 2 szk. maki pszennej
  • Powidła
  • olej do smażenia
Składniki