Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Przygotowanie racuchów: Delikatnie oddzielić białka od żółtek. Ubić białko na sztywną pianę ( można dodać sól dla smaku). Żółtka utrzeć z serem. Do utartych żółtek dodać mąkę i wymieszać. Dodać mleko oraz sodę. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Przygotowanie: 1. Wycisnąć sok z pomarańczy 2. Maliny lub inne owoce zmiksować z sokiem z wyciśniętej pomarańczy i miodem. 3. Podgrzać w rondelku i polać na ułożone racuchy.