Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Camilla24
polecam..

Składniki

  • Drożdże – 50 g
  • Jajka – 3 szt
  • Mleko 250 ml
  • Mąka pszenna – 500 g
  • Jabłka – 3-4szt
  • Cukier – 5 łyżek
  • Cukier waniliowy –1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Cukier puder

Przygotowanie


  1. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól, cukier waniliowy, zrobić wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, wsypać cukier i zalać mlekiem letnim i przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
    Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
    Po upływie tego czasu dodać jajka i starte jabłka, dokładnie wymieszać i pozostawić na 45 minut w ciepłym miejscu. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, układać na talerzu i posypać cukrem pudrem.

Składniki
  • Drożdże – 50 g
  • Jajka – 3 szt
  • Mleko 250 ml
  • Mąka pszenna – 500 g
  • Jabłka – 3-4szt
  • Cukier – 5 łyżek
  • Cukier waniliowy –1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Cukier puder
Składniki