Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z płatkami owsianymi zamiast tradycyjnej mąki oraz jabłkami smażonymi z miodem, rumiane, słodkie, chrupiące.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 344
Polecam.
Odsłon: 785
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 450
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 344
Polecam.
Odsłon: 785
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 450
Składniki
1. Płatki owsiane wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem, dodajemy łyżkę miodu i gotujemy na małym ogniu aż płatki całkowicie wchłoną mleko, odstawiamy do ostudzenia. 2. Jabłka myjemy, kroimy w plastry i wykrawamy gniazda nasienne i oprószamy cynamonem. 3.Pozostały miód wkładamy na patelnię, wrzucamy jabłka i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty często mieszając.
4. Do płatków owsianych dodajemy żółtko, białko ubijamy na pianę , łączymy płatki z pianą , delikatnie mieszajmy. 5. Rozgrzewamy olej na patelni, łyżką nakładamy masę na patelnię formując racuchy, smażymy po 1 minucie z każdej strony. 6. Gotowe racuchy odsączamy z tłuszczu na kuchennym ręczniku papierowym. Podajemy racuchy z jabłkami polane miodem, ja podałam posypane bazylią. Smacznego!