Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na zsiadłym mleku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajka, cukier waniliowy i sól. Mieszaj, dosypując stopniowo mąkę, aż cała wmiesza się w ciasto (powinno być dość gęste). Odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie zamieszaj. Olej rozgrzej na patelni, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, usmaż z obydwu stron. Osącz. Racuchy posmaruj serkiem, na każdym ułóż łyżkę dżemu truskawkowego.
Przepis nadesłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie