Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smak mojego dzieciństwa i na pewno nie jednego z Was. Najprostsze, najlepsze, najsmaczniejsze.

Przygotowanie

  1. Podgrzej mleko. Rozkrusz drożdże. Dodaj do nich cukier waniliowy, sól i cynamon. Wlej mleko (ciepłe, nie gorące). Połącz składniki. Dodaj jajka i przesianą mąkę. Wymieszaj. Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i rodzynki. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż zwiększy swoją objętość. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż na złoto. Przed podaniem posyp cukrem.

Komentarze do przepisu (1)

Kate85 11 października 2017
No to już wiem, co będzie na podwieczorek dla moich tygrysów :) Pięknego dnia!
Składniki