Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne male co nieco na zimowe wieczory ;-)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 117
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 117
Składniki
Drozdze zasypac w misce cukrem i cukrem waniliowym, rozgniesc lyzka, dodac cieple mleko, wymieszac. Dodac make (wsypywac stopniowo), sol i jajko, mieszac az do otrzymania gladkiego ciasta. Odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia na okolo 30-40 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzac olej (nie za mocny plomien gazu pod patelnia, zeby racuchy sie nie spalily), lyzka nakladac porcje ciasta (u mnie 1 racuch to 1 lyzka ciasta) i smazyc na zloty kolor. Odsaczyc z tluszczu na papierowych serwetkach, posypac obficie cukrem pudrem. Do tego kawa lub herbatka i jestesmy w siodmym niebie ;-)