"Wilgotne" Ciasto Czekoladowe

Wilgotne Ciasto Czekoladowe
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: k373
Pyszne ciasto zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem, dodać esencję waniliową i pokolei jajka. Potem stopniowo dodawać sypkie składniki i podlewać mlekiem tak aby, powstała gładka masa - dość gęsta! (Można również dodać czekoladę posiekaną w drobne kawałki) Piec około 55 minut w 190 stopniach. Ciasto nadaje się do tortownicy o średnicy 24cm.

Komentarze do przepisu (11)

aleksandra032 18 grudnia 2008
w jaki sposob mam odmierzyc 380 g maki?
annawk 15 stycznia 2009
ale smakowicie wygląda, na pewno pycha
mala1 19 stycznia 2009
ciasto pycha ja dodałam do niego garść orzechów i rodzynków a wierzch ciacha polałam białą czekoladą pycha... Czytaj całość »
ciasto pycha ja dodałam do niego garść orzechów i rodzynków a wierzch ciacha polałam białą czekoladą pycha polecam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki