Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego torta zrobiłam mężusiowi na urodziny-jest zagorzałym wędkarzem...
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
Z podanych składników robimy biszkopt i pieczemy w tortownicy 24 cm.Przekrawamy na trzy krążki.
Margarynę ucieramy,śmietanę ubijamy na sztywno a z pozostałych składników gotujemy budyń.Przestudzony budyń ucieramy z margaryną.Odkładamy na bok trzy łyżki masy a do reszty dokładamy delikatnie po łyżce ubitą śmietanę.
Robimy polewe: 0,5 margaryny,3 łyżki kakao,5 łyżek cukru,1 łyżka wody i 2 łyzki śmietany 30 %.
Pierwszy biszkopt nasączamy połową polewy,na to kroimy w plasterki dwa banany i wykładamy połowę masy na to biszkopt i reszta polewy,pozostałe banany i reszta masy,przykrywamy ostatnim krążkiem.Całość smarujemy tą odłożoną masą
Dekorujemy masą cukrową i elementami z niej zrobionymi,kamyczki wokół jeziorka to kamyczki czekoladowe...Oprócz nitki przy wędce wszystko jadalne...