Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Jeśli będzie za bardzo lepkie dodać nieco mąki, aż powstanie jednolite, elastyczne ciasto. Zostawić na ok. 15 minut, aby ciasto zrobiło się pulchne i łatwiej będzie je rozciągać na blasze.
Podzielić ciasto na trzy równe części i każdą upiec osobno w tem. 180 st.. Można blachę wyłożyć papierem do pieczenia, żeby łatwiej wyjąć upieczone ciasto. Wymiary blachy 25x40. Po upieczeniu i wystudzeniu każdy placek delikatnie poobrzynać nożem na brzegach. Powstałe okruchy włożyć do woreczka foliowego i wałkiem rozdrobnić na "piasek",
MASA. Mannę wsypać na zimne mleko i gotować na małym ogniu cały czas mieszając, aż zgęstnieje.Podczas gotowania dodać zapach waniliowy. Mannę przykryć folią aluminiową, aby nie powstał kożuch i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Masło utrzeć z cukren pudrem i pomału dodawać mannę ciągle ucierając.
Placki przełożyć masą waniliową, a wierzch posypać rozwałkowanymi okruchami.Ciasto musi poleżeć ok.doby, aby zrobiło się miękkie. SMACZNEGO!