Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 17
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 17
Składniki
1i 1/2 szkl. mleka zagotować. W 1 i 1/4 szkl mleka rozpuścić cukier i obie mąki. Wlać do gotującego mleka. Ugotować budyń i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem waniliowym i stopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć na gładką, puszystą masę.
Formę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć herbatniki, masę budyniową i herbatniki. Placek najlepiej smakuje na drugi dzień. Życzę smacznego :)