Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na bazie serków homogenizowanych i maślanki. Lekki i smaczny.
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 80
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4466
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 50
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 80
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4466
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 50
Składniki
Prostokątną BLASZKĘ 22 x 9 cm wykładam z zapasem folią przezroczystą. Płatki róży pozbawiam białych części, płuczę i lekko osuszone mielę w młynku do kawy.
Serki i maślanka powinny mieć temperaturę pokojową. Listki żelatyny maczam w niewielkiej ilości zimnej wody, 5-7 minut. W tym czasie serki ucieram z maślanką, cukrem i aromatem. Listki podgrzewam ( nie gotuję ). Do kubeczka odlewam 4 łyżki masy serowej i mieszam je z rozpuszczoną żelatyną. Następnie przelewam do reszty masy.
Połowę masy przelewam do formy, schładzam w zamrażalniku. Drugą połowę mieszam z płatkami róży i czerwonym barwnikiem.
Gdy dostatecznie schłodzi się biała masa, po łyżce przelewam na nią masę czerwoną. Układam wafle i schładzam.
Po schłodzeniu sernik obracam do góry dnem, posypuję płatkami.