Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami ;-)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
1. CIASTO: Do żółtek dodaj: mąkę, cukier i cukier wan., proszek do pieczenia, posiekane masło, śmietanę i migdały. Żagnieść i włożyć do lodówki na godz. 2. FARSZ: Obierz, usuń gniazdka i zetrzyj jabłka (ja trę w blenderze na paseczki-grube). Jabłka zasyp cukrem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 min. (nie gotując ich! )... Do jabłek wrzuć cynamon i wymieszaj. Wyjmij ciasto z lodówki i przekrój na nierówną połówkę- mniejszą część ciasta włóż do zamrażalki. Pozostałą część ciasta wykładaj na formę do ciasta wysmarowaną masłem.- Spód ponadziewaj widelcem. (jak zostanie ci trochę ciasta to zrób boczki) Włóż spód do nagrzanego piekarnika do 180*C na 10 min. (Spód nie musi być upieczony wystarczy że od boków będzie zarumieniony). Jak spód się upiecze posyp go bułką tartą by jabłka go nie zmoczyły. Na gorący i posypany spód wyłóż jabłka (Możesz dodać do nich rodzynek). Część ciasta z zamrażalki rozwałkuj i nałóż na jabłka tak aby zakrył całą górę ciasta. (możesz na górze ciasta zrobić rysunek z rodzynek itp...). Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 190*C przez 50-60min. SMACZNEGO!!!