Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche z kalafiorem, porem i boczkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Składniki
Z mąki, masła, 1 jajka i szczypty soli zagnieć ciasto, schłodź. Kalafior wrzuć na wrzątek i ugotuj do miękkości (10 min), odcedź. Por oczyść, pokrój go w krążki. Boczek pokrój w kosteczkę, zrumień na rozgrzanym oleju razem z posiekanym porem.
Ciastem wylep formę. Przykryj pergaminem, obciąż suchym grochem. Piecz 15 min w 180. Usuń pergamin. Na spód wyłóż kalafior, por i boczek. Resztę jajek wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Zalej warzywa. Posyp startym serem. Piecz 45 min w 180 st.
czas ok. 100 min; porcja – 440 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety