Pyszne "racuchy" z jabłkami

Pyszne racuchy z jabłkami
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Pauliska
Szybkie i baardzo smaczne :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jabła zcieramy na tarce z duzymi oczkami.

  2. Z pozostałych składników (oprocz cukru pudru i cynamonu) ucieramy gładkie ciasto. Dodajemy starte jabłka, mieszamy.

  3. Na patelni smazymy niewielkie placuszki na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem z odrobina cynamonu. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (5)

Tosca 10 października 2009
Racuchy? A gdzie drożdże?
annawk 14 października 2009
bardzo dobre racuchy , bez drożdży, a mimo to pyszne
MMyszkaMM 08 lutego 2010
pyyyszota, właśnie robiłam je drugi raz. w sam raz na kolacje :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki