Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszne kubeczki waniliowo-cytrynowe"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
W wysokim garnku ubij śmietanę, pod koniec dodając ksylitol.
Laski wanilii przetnij wzdłuż na pół i czubkiem noża wyskrob z nich ziarenka. Dodaj je do ubitej śmietany. Zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj mleko skondensowane. Masa nie musi być ubita na sztywno, tylko mocno napowietrzona, dzięki czemu lody będą puszyste. Na koniec dodaj do masy sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Następnie przelej spienioną masę do pojemnika na lody, zamknij i wstaw do zamrażarki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). W międzyczasie możesz raz lub dwa razy masę zmiksować.
Gotowe lody waniliowo-cytrynowe możesz podać z ulubionymi, świeżymi owocami, polane stopioną czekoladą lub syropem.Źródło: Świat kobiety