Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gofry zapraszam jak zrobić
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12580
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12580
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 92
Składniki
Do miski daje mąkę z proszkiem i cukrem, dodaje mleko i olej ,aromat i zółtka dokładnie łączę wszystko by nie było grudek. W osobnej misce ubijam na sztywno białka z odrobiną soli i delikatnie łącze z ciastem .
Bita śmietana ;Do miski daje schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem i ubijam na sztywna masę na czas pieczenia gofrów wstawiam do lodówki.
Gofrownicę delikatnie smaruje olejem przed pierwszym pieczeniem i nagrzewam następnie wlewam porcje ciasta zamykam gofrowanie i piekę gofry 4 minuty sprawdzając by sie nie za mocno przypiekły i tak do wykorzystania ciasta. Gofry podaje z bita śmietaną można dać owoce świeże kub z kompotu lub użyć słodkiego syropu ,miodu lub dżemu wszystko zależy co macie w domu. Po dokładne wykonanie zapraszam na film