Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewką , orzechami i pomarańcżami. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Z przygotowaniem i pieczeniem poradzi sobie nawet dziecko. Jeżeli ktoś lubi mniej słodkie można upiec bez cukru. Zastąpi go słodycz marchewki. Serdecznie polecam.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Składniki
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier. Wymieszać. Dodać roztrzepane jajka, olej, aromat pomarańczowy, orzechy, marchewkę i drobno pokrojone pomarańcze bez skórki. Całość dokładnie wymieszać. Piec w foremce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia 50-55 minut w 180 st. C. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu lukier z soku z pomarańczy i cukru pudru.