Pyszne ciasteczka z masą krówka

Pyszne ciasteczka z masą krówka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Witam serdecznie wszystkich i każdego z osobna już mi minął dół i dalej działam w mojej kuchni, tak więc dziś przygotowałam najszybsze i najsmaczniejsze ciasteczka które do tej pory jadłam. Może nic specjalnego ponieważ z ciasta francuskiego.

Składniki

  • 1 gotowe ciasto francuskie 300 g,
  • 1 puszka (460 g) masy krówka kajmak,
  • 2 łyżki mleka 3,2 %

Przygotowanie

  1. Przygotowane ciasto francuskie pokroić w kwadraciki, wzdłuż po 5 centymetrów i w poprzek po 6 centymetrów. Przygotowane kwadraciki dość obficie posmarować zimnym mlekiem. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 17 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.

  2. Jak już upieczone ciasteczka wystygły przygotować masę krówka. Następnie każde z upieczonych ciasteczek rozcinać nożem nałożyć dowolną ilość masy krówka i zakryć drugą rozciętą połówką kwadracika ciastko. Tak przygotowane układać na talerzu.

  3. Przygotowane ciasteczka można dodatkowo obsypać cukrem pudrem. Ciastka nie dość że bardzo smaczne to jeszcze naprawdę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Takie ciasteczka będą się pięknie reprezentowały na przyjęciach u dzieci i nie tylko, dobrze sprawdzą się również jako dodatek do kawy dla spodziewających się gości.

Komentarze do przepisu (3)

Dariusz-D 08 kwietnia
Fantastyczne te ciasteczka i proste w wykonaniu.
Ja uwielbiam wszystko , co z karmelem jest.
No i z francuskiego... Czytaj całość »
Fantastyczne te ciasteczka i proste w wykonaniu.
Ja uwielbiam wszystko , co z karmelem jest.
No i z francuskiego ciasta z pewnością bardzo mięciutkie :-)
KulinarnaChwila 09 kwietnia
Pyszotka:)
agnes72 09 kwietnia
Są fantastyczne bo kruche
Składniki
  • 1 gotowe ciasto francuskie 300 g,
  • 1 puszka (460 g) masy krówka kajmak,
  • 2 łyżki mleka 3,2 %
Składniki