Przygotowane ciasto francuskie pokroić w kwadraciki, wzdłuż po 5 centymetrów i w poprzek po 6 centymetrów. Przygotowane kwadraciki dość obficie posmarować zimnym mlekiem. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 17 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Jak już upieczone ciasteczka wystygły przygotować masę krówka. Następnie każde z upieczonych ciasteczek rozcinać nożem nałożyć dowolną ilość masy krówka i zakryć drugą rozciętą połówką kwadracika ciastko. Tak przygotowane układać na talerzu.
Przygotowane ciasteczka można dodatkowo obsypać cukrem pudrem. Ciastka nie dość że bardzo smaczne to jeszcze naprawdę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Takie ciasteczka będą się pięknie reprezentowały na przyjęciach u dzieci i nie tylko, dobrze sprawdzą się również jako dodatek do kawy dla spodziewających się gości.
Komentarze do przepisu (3)
Ja uwielbiam wszystko , co z karmelem jest.
No i z francuskiego... Czytaj całość »
Ja uwielbiam wszystko , co z karmelem jest.
No i z francuskiego ciasta z pewnością bardzo mięciutkie :-)