Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho z delicjami i ananasami. Poprostu pycha.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Składniki
Beza: 8 białek ubić , dodac 8 łyżek cukru dalej ubijać. Następnie dodać mak i wiórki kokosowe. Piec 30 minut w te,p 180 st.
Masa: Z mleka, budyniu, 4 łyżek cukru i 8 żółtek ugotowac budyń i ostudzić. 2 galaratki cytrynowe rozpuścić w 1/2 szkl wody. Margarynę Kasie utrzeć z budyniem. Letnią galaretkę wlewać porcjami do masy. 1 puszkę ananasa pokroić w kostkę w wrzucić do masy.
2 Galaretki czerwone rozpuścić w 3 szkl wody. Na upieczoną bezę wyłożyć masę z ananasami. Na masę ułożyć delicje, a wierzch polać tężejącą galaretką.