Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna kolacja dla dzieci"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę przesiej przez sito do dużej miski, dodaj sól, rozkruszone drożdże oraz przyprawy.
Zrób wgłębienie, dolej oliwę z oliwek i trochę mleka rozcieńczonego wodą.
Wyrób ciasto, dodając stopniowo resztę wody z mlekiem. Odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę
Rozwałkuj na placek. Wytnij koła o średnicy mniej więcej 10 cm.
Na ciasto nałóż cebulę pokrojoną w piórka, żółty ser, plasterki kiełbasy, plaster pomidora oraz oliwki.
Piecz około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C.
Gotowe minipizze udekoruj świeżą bazylią lub oregano.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV