Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna i prosta sałatka Waldorf"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Umyj jabłka, ale ich nie obieraj. Wykrój z nich ostrym nożem gniazda nasienne.
Pokrój jabłka w drobną kostkę i od razu skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Obierz seler i pokrój w zapałki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj pokrojone winogrona. Jeżeli wolisz rodzynki lub żurawinę, to sparz je wcześniej, bardzo dokładnie osącz na sicie i ostudź.
Dodaj orzechy włoskie.
Wszystkie wymieszaj z majonezem.
Odstaw sałatkę na godzinę do lodówki.
Tradycyjnie podaje się ją na liściu sałaty, ale można też nałożyć samą do miseczek.Źródło: Tele Tydzień