Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyry z gzikiem w wersji lux"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6051
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6051
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Składniki
Ziemniaki umyć, owinąć folią aluminiową, piec co najmniej 60 minut w temp. 200oC. Pozostawić w cieple po upieczeniu.
Serek wymieszać z majonezem, śmietaną i musztardą, doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę. Korniszony odcedzić, drobno pokroić. Pomidorki umyć, podzielić na ćwiartki. Zieleninę i rzodkiewki umyć, posiekać. Cebulę obrać, też posiekać. Warzywa, szczypior i natkę wymieszać z sosem śmietankowym.
Ziemniaki odwinąć, przekroić na pół, udekorować sałatką.
ok. 65 minut.
Pyry z gzikiem to specjał poznański. Składa się z pieczonego ziemniaka obłożonego twarożkiem ze szczypiorem. Pyszne. I jakie szybkie!Źródło: Twoje Imperium