Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i lekkie ciasto przypominające zapach i smak lata.
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 125
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 125
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Składniki
Pieczemy biszkopt -4 białka ubijamy na piane ze szczyptą soli dodajemy 4 łyżki cukru pózniej żółtka i na końcu 4 łyżki mąki przesiane przez sitko z połową łyżeczki proszku do pieczenia.Masę wylewamy na foremkę 25x30cm i pieczemy ok 20-30 min w 150 st (do tzw suchego patyczka).Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody dodajemy łyżeczkę żelatyny jak ostygną dodajemy do jabłek dobrze mieszamy.Na wystygnięty biszkopt wylewamy gęstniejącą masę jabłeczną. Śmietankę miksujemy aż zgęstnieje dodajemy śmietan fix śnieżke oraz jedną łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny( schłodzonej).Gęstą masę wylewamy na jabłka i wstawiamy do lodówki na 2 godz posypujemy wiórkami czekoladowymi.Smacznego;PP