Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto słodko-słone. Znane bardziej pod nazwą 3 Bit, ja wolę jednak nazwę Pychotka. Niebo w gębie, proste do zrobienia i każdemu smakuje.
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 292
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 325
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13142
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 66
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 292
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 325
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13142
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 66
Składniki
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników.
Budynie ugotować w ¾ litra mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru (masa jest bardzo gęsta i mogą się robić grudki, jak tylko zacznie się gotować zestawić z ognia i cały czas energicznie mieszać). Do ugotowanego budyniu dodać łyżkę margaryny, mieszając aż się rozpuści. Gorącą masę budyniową wyłożyć na herbatniki.
Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy masę kajmakową, następnie kolejną warstwę krakersów.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać wystudzoną żelatynę. Ubitą śmietanę wyłożyć na krakersy. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę (około 8 kostek). Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).