Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można zrobić drugą wersje, nie przecinać biszkoptu tylko dać na niego masę budyniową,śmietanę,tężejącą czerwoną galaretkę
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Z dwóch szkl. mleka odlewamy 1/2 szkl. i w nim rozpuszczamy budyń,resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do niego rozpuszczony budyń.Zimny budyń ucieramy z masłem.Śnieżkę ubijamy w 1 szkl.mleka,pod koniec ubijania wlewamy tężejącą zieloną galaretkę,którą rozpuszczamy w 1 szkl. wrzącej wody.Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 0,75l wrzącej wody.
Biszkopt przekroić na pół.Na jedną połówkę wyłożyć masę budyniową,trochę masy zostawić na górę placka,na masę budyniową dajemy ubitą śnieżkę i przykrywamy drugą połową biszkoptu.Górę biszkoptu smarujemy masą budyniową,posypujemy wiórkami czekolady i zalewamy tężejącą galaretką.Zamiast czekolady można dać owoce.