Pychotka

Pychotka
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madzio1980
Szybkie ciasto, bez pieczenia. Uwielbiane przez wszystkich:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Herbatę zaparzyc w filiżance, posłodzic łyżeczką cukru i dodac łyżkę wódki. Tak przygotowanym "ponczem" nasączyc lekko spodni biszkopt.

  2. Nasączony biszkopt posmarowac dżemem. Krem karpatkowy przygotowac wg. wskazówek na opakowaniu i zmiksowac go z kostką masła. Powstałą masę wyłożyc na dżem pozostawiając ok. 3 łyżek do posmarowania górnej części. Przykryc wszystko drugim biszkoptem, który można również lekko nasączyc. Pozostały krem rozprowadzic na wierzchu ciasta.

  3. Bezy pokruszyc, ale nie za drobno i posypac nimi górną warstwę kremu tak aby pokryły całą powierzchnię. Na koniec bezy oprószyc cieniutką wartewką kakałka. Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Annuar 24 lutego 2010
Fajny - smakowity i dekoracyjny - pomysł z bezami... mniam...mniam
Składniki
Składniki