Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczny sernik, wprost rozpływający się w ustach.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1767
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1767
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 163
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy, masło pokroić na mniejsze części, dodać żółtka oraz proszek do pieczenia. Wyrobić na jednolitą masę.
Schłodzić ciasto w lodówce.
Blaszkę wyłożyć papierem, a następnie rozłożyć ciasto na spód sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec na złoty kolor przez 15 - 20 minut.
Do osobnej miski dać ser zmielony, żółtka oraz cukier kryształ + cukier waniliowy.
Zmiksować na jednolitą masę.
Ubić pianę, borówki amerykańskie oprószyć mąką.
Wcześniej roztopić masło i schłodzone dodać do masy serowej, wymieszać.
Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Na końcu wsypać borówki amerykańskie oprószone mąką i wymieszać
Masę serową przełożyć na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec przez 45 minut.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku.
Ostudzony sernik oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego !