Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysty sernik na spodzie z migdałów"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Składniki
Herbatniki (najlepiej zbożowe) włóż do woreczka foliowego, rozwałkuj na okruszki. Zagnieć z masłem i migdałami oraz 5 dag cukru. Wylep dno tortownicy, odstaw do lodówki.
Żółtka oddziel od białek. Twaróg zmiel trzykrotnie lub użyj gotowego sera na sernik. Dodaj do niego żółtka, 15 dag cukru oraz opakowanie cukru waniliowego. Utrzyj na puszystą masę.
Do utartej masy serowej partiami dodawaj obydwie mąki przesiane razem z łyżeczką proszku do pieczenia. Wszystkie starannie zmiksuj. Kremówkę ubij na sztywną pianę. Wyjmij białka z lodówki i również ubij na sztywno.
Ubitą kremówkę oraz pianę z białek delikatnie wmieszaj do masy serowej. Tortownicę ze schłodzonym spodem ciasteczkowym wyjmij z lodówki. Wlej masę serową.
Piecz ciasto ok. 90 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. Studź godzinę w piekarniku. Zimny sernik możesz polać sosem.
czas ok. 120 min; porcja – 380 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety