Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser z dodatkiem śmietany 30% jest bardzo puszysty i lekki.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Składniki
Ciasto Mąkę wymieszać z sodą i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać jajko, rozpuszczony, przestudzony miód, śmietanę i zagnieść ciasto. 1/3 ciasta wymieszać z kakao, zawinąć w folię, włożyć do zamrażarki. Jasne ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy z bokami o wymiarze 37/22 cm. nakłuć widelcem. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce połowę ciasta kakaowego. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 10 minut.
Masa serowa Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Przemielony twaróg zmiksować żółtkami, wymieszać z ubitą śmietaną. Wsypać budynie, mąkę ziemniaczaną, aromat i skórkę pomarańczową. Połączyć z pianą z białek delikatnie mieszając.
Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać.
Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta kakaowego. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 70-80 minut. Upieczony sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.