Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik bez spodu jaki można zjeść . Bardzo smaczny i bardzo wilgotny
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44446
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 44
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44446
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 44
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia a następnie zacisnąć obręcz . Oddzielić żółtka i białka . W miseczce wymieszać skrobie ziemniaczaną i mąkę przenna . W misie miksera utrzeć miękkie masło / margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę . Dalej miksując na najwyższym dodajemy po jednym żółtku . Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo ser a następnie wymieszane mąki . ( Teraz można dodać startą skórkę , aromat , rodzynki )
Osobno ubić na sztywno białka i wmieszać delikatnie szpatułką do masy serowej .
Masę serową wyłożyć do tortownicy układamy mandarynki ( można je pominąć ) . Wyrównać .
Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut w temperaturze 170 °C ( grzałka góra-dół ) . Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika .
Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia . Zimny sernik wstawić na parę godzin do lodówki . Sernik oprószamy cukrem pudrem lub polewany polewą czekoladową .