puszysty sernik

puszysty sernik
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
delikatny, puszysty i wart polecenia

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubić pianę z 10 bialek na sztywno

  2. Pozostale skladniki zmiksować razem zachowujac kolejnosc. Tzn. Cukier + maslo do tego żóltka, cuk waniliowy i kaszę manną. No i serek!

  3. Tortownicę (26 cm) wysmarować maslem, można wysypać bulką tartą i wylożyć herbatnikami. Na to wylać ciasto serowe. Piec 30 min w temp. 200 st. C a potem ok 1 godz. w 150 st. C.

  4. Przy 200 się zrumieni a przy 150 się dopiecze. Sprawdza się patyczkiem po 55 min z tej 1 godziny. Trzmalam (majac termoobieg) 1 godz w 150 i bylo OK

Komentarze do przepisu (3)

Alicja_Tomasz 08 lipca 2010
bardzo mi sie podoba tylko serek w wiaderku nie polecam :( dlatego ze jest tam chemia emulgatory itp... nie lepiej... Czytaj całość »
bardzo mi sie podoba tylko serek w wiaderku nie polecam :( dlatego ze jest tam chemia emulgatory itp... nie lepiej zrobic samemu ? ?
akamyll 09 lipca 2010
bardzo lubię kiedy do sernika dodaje się kaszę mannę :)
domini 11 lipca 2010
pychotka:)robę podobny ale do tej pory bez budyniu,a to fajny dodatek:)
Składniki
Składniki