Puszysty sernik

Puszysty sernik
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agus32
Naprawdę delikatny i puszysty

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy ciasto na spód;margarynę ucieramy z cukrem dodajemy jajka, maki wymieszane z proszkiem.Ciasto łyżką maczaną w gorącej wodzie wykładamy na blachę.Następnie masa serowa;do sera dodajemy 1/2szklanki cukru ,cukier wanilinowy,,białka oddzielamy od żółtek,białka ubijamy na sztywno z1szklanka cukru,ubijamy też śmietanę.Do masy serowej utartej z cukrami dodajemy po 1 żółtku dalej budynie,pianę z białek,i śmietanę.Masę wylewamy na przygotowane ciasto,pieczemy ok.1,2godz.180st

  2. Masy serowej po połączeniu ze pianą ,śmietaną będzie dość dużo radzę więc użyć dużej miski. Przepis jest na dużą blachę.Po 1godz pieczenia sernik przykryłam folią aluminiową.

Komentarze do przepisu (13)

michasia59 15 listopada 2009
Serniczek wychodzi mi smaczny i puszysty,ale niestety zawsze mi opada czy jest na to jakaś rada?
Korcia 12 marca 2010
własnie upiekłam ten serniczek, niestety mi upadł:( nie mode się doczekać kiedy ostygnie i go spróbuje:)
Korcia 13 marca 2010
jest pyszny polecam!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki