Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysty z korzenną nutą i wilgotnym wnętrzem skąpany w białej polewie z bakaliową okrasą ! !
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1045
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 76
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1045
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 76
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Masło rozpuścić z miodem, cukrem i przyprawami.
Mąkę przesiać, połączyć z ciepłą masą.
Gdy masa ostygnie dodajemy po jednym żółtku. Dokładnie mieszamy.
Sodę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Wlewamy do ciasta.
Na koniec delikatnie mieszamy z ubitą pianą.
Ciasto przelewamy do wyłożonych papierem (lub natłuszczonych) foremek.
Pieczemy w 180 st. C ok 45-50 min do suchego patyczka.