Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki 3- składnikowy, bardzo puszysty mus czekoladowy to po prostu czysta czekoladowa rozkosz dla podniebienia. Nie mówiąc już o skutkach pro-zdrowotnych jedzenia tego deseru. Czekolada gorzka bogata jest we flawonoidy i antyoksydanty, na dodatek działa antystresowo i zawiera mnóstwo magnezu , więc jest to deser, którego z pewnością nie możesz sobie odmawiać.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 82
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 239
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 817
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 82
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 239
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 817
Składniki
20 minut przygotowania i 3 godziny silnej woli oczekiwania pod lodówką na gotowy deser :) 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( połamaną czekoladę w kostkach wrzucamy do miski , którą umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą ) 2. Oddzielamy zółtka od białek . 3. Żółtka ubijamy z cukrem ( według uznania, ja dodaję 2 łyżki ) i łączymy z lekko przestudzoną , rozpuszczoną czekoladą. 4. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli i powoli dodajemy do masy z żółtek i czekolady - uważając by piana nie opadła, ruchami okrężnymi wokół brzegów miski. 5. Deser nalewamy do salaterek i wstawiamy do lodówki na min. 3 h.