Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysty marmurek"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Składniki
Masło utrzyj z cukrem białym i wanilinowym. Żółtka dodaj do masy. Białka ubij. Pianę połącz z ucieraną masą i podziel ją na pół. Foremkę natłuść, oprósz tartą bułką.
Do jednej porcji masy dodaj połowę mąki i proszku do pieczenia, kakao oraz pół szkl. mleka. Do drugiej dołóż skórkę pomarańczową, resztę mąki, proszku i mleka. Oba ciasta na przemian włóż do foremki.
Ciasto piecz godzinę 180°C. Gotowe polej lukrem.Źródło: Kurier TV