Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste pączki z nadzieniem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5334
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5334
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 110
Składniki
Drożdże rozetrzyj z 1 łyżeczką cukru, 15 dag mąki i połową letniego mleka. Zaczyn zostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Stop masło. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na jasną masę.
Masę żółtkową połącz z porcjami przesianej mąki, zaczynem, resztą mleka, wódką oraz szczyptą soli. Wyrabiaj, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Wymieszaj z masłem. Odstaw.
Przygotuj krem czekoladowy w/g przepisu. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Wykrój krążki o średnicy 5 cm. Na połowę krążków nałóż po porcji kremu, przykryj pozostałymi i zlep.
Pączki przykryj ściereczką, zostaw, by wyrosły. Tłuszcz rozgrzej. Wkładaj na raz po 3-4 pączki, smaż z obu stron, wyjmuj na ręcznik papierowy. Udekoruj czekoladą rozpuszczoną ze śmietaną.Źródło: Naj