Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste muffinki jeżynowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 266
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 266
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Do miski przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i sól, przemieszaj. W drugiej misce połącz mokre na ciasto: olej, mleko oraz rozmącone jajka. Wymieszaj je dobrze trzepaczką albo mikserem.
Mokre wlej do suchych i krótko wszystko wymieszaj (tylko do połączenia). Do powstałej masy dodaj oczyszczone i osuszone jeżyny, delikatnie wymieszaj.
Zagłębienia w formie na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami i napełnij ciastem (do 2/3 wysokości).Piecz ok. 20 min w temp. 200 st. (aż bułeczki ładnie się zarumienią).
Lukier przygotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Polej nim ostudzone muffinki. Na środku każdej połóż jeżynę, posyp pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i oprósz cukrem pudrem.
Deser dla dorosłych
Do mokrych składników dodaj 2–3 łyżki ajerkoniaku albo gęs tego likieru kawowego.Źródło: Tina