Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysta babka Caffe latte"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 263
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 263
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 23
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Podłużną foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia (ew. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą). Do miski wbij jajka. Ubijaj mikserem, dodając porcjami cukier. Kiedy piana będzie lśniąca, wlej ostudzone masło, zmiksuj, po czym wsyp obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wlej aromat waniliowy.
Ponownie zmiksuj (krótko, tylko do czasu, aż się połączą). Ciasto podziel na 3 równe części. Do jednej wsyp kakao, do drugiej – kawę. Każdą z mas dobrze wymieszaj.
Do przygotowanej foremki nakładaj kolejno łyżką masę z kakao, następnie z kawą, a na koniec wyłóż ciasto jasne (nie wygładzaj każdej kolejnej warstwy, dzięki temu utworzą one ciekawy marmurek).
Babkę piecz 60 min (drewniany patyczek do szaszłyków wbity na chwilę w ciasto powinien pozostać suchy). Gotową wystudź na kratce. Polej polewą i posyp kakao.Źródło: Tina