Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety cielęce po 1. roku"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14884
Polecam.
Odsłon: 475
Szybka i smaczna
Odsłon: 14884
Polecam.
Odsłon: 475
Składniki
Koperek dokładnie umyj pod bieżącą wodą i posiekaj.
Jajko dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem.
Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.
Do zmielonego mięsa dodaj posiekany koperek, cebulę i jajko.
Wymieszaj dokładnie wszystkie , a następnie uformuj z masy niewielkie mięsne kuleczki.
Wkładaj klopsiki do ok. 500 ml wrzątku i gotuj do miękkości.
Podawaj z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną oraz surówką ze świeżych warzyw.Źródło: Mam dziecko